Prezentarea companiei

RoCredit IFN SA  este o instituție financiară nebancară care oferă soluții de microcreditare destinate satisfacerii nevoilor de finanțare din mediul de afaceri din România.

Înființată în anul 2007RoCredit IFN SA este o companie românească, cu acționariat român, care în proporție de 92 % este alcătuit din persoane fizice și 8% din persoane juridice.  În prezent, RoCredit IFN SA numără peste 2000 de acționari și un capital social de peste 6,8 milioane de euro.

Soluțiile de microcreditare oferite de RoCredit IFN SA respectă prevederile Băncii Naționale a României în ceea ce privește activitatea de microcreditare, compania fiind înregistrată la BNR, în registrul general sub numărul RG-PJR-25-110085/12.03.2007 și în registrul special sub numărul RS-PJR-25-110070/09.02.2012.

Pe lângă activitatea principală de acordare microcrediteRoCredit IFN SA oferă clienților săi și alte activități financiare precum operațiuni de schimb valutar în legatura cu activitatea de creditare, activități auxiliare privind intermedierile financiare și oportunități de investiții, sub forma imprumuturilor de la acționari pe termen scurt, mediu și lung cu un randament superior pieței financiar bancare.

Serviciile de consultanță financiară oferite de echipa RoCredit IFN SA vizează cele mai înalte standarde de calitate, la nivel european, RoCredit IFN SA fiind încă din anul 2011, membră a Centrului Regional de Resurse de Microfinanțare și Rețea "Microfinance CentreCEE& NIS din Europa Centrală și Asia.

Incepând cu anul 2012RoCredit IFN SA devine membră și a rețelei Europene de microfinanțare "European Microfinance Network" accesând astfel, noi surse de finanțare externă. Semnarea parteneriatelor cu finanțatori externi precum: Blue Orchard, Symbiotics Group, Responsibility, Oiko Credit, Coopest, Triple Jump sau Intesa SanPaolo Italy este o dovadă în plus pentru profesionalismul și seriozitatea echipei RoCredit IFN SA.

Rețeaua teritorială RoCredit IFN SA numără în prezent 15 Sucursale locate strategic în principalele orașe din România, astfel:  Arad, Baia Mare, Bistrita, Sighetu Marmatiei, Piatra Neamt, Pitesti, Targu Lapus, Targu Mures, Bucuresti, Sibiu, Zalau, Satu Mare, Oradea, Alba Iulia, Suceava si 2 reprezentanti teritoriali in Cluj si Timisoara. Sediul Central este in Baia Mare.

Pe termen mediuRoCredit IFN SA vizează extinderea rețelei teritoriale la nivel national și sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri atât în mediul urban cât și în mediul rural.

Pentru următorii aniRoCredit IFN SA, și-a propus să devină un reper al excelenței în domeniul microfinanțării și să contribuie activ la dezvoltarea sustenabilă a mediului de afaceri antreprenorial din România.

Soluțiile de microfinanțare oferite de RoCredit IFN SA vizează îmbunătățirea stării de sănătate financiară a clienților și partenerilor săi și generarea unor rezultate sustenabile pe termen lung.

Viziune

RoCredit IFN SA, și-a propus, ca în următorii ani, să devină un reper al excelenței în domeniul microfinanțării și să contribuie activ la dezvoltarea sustenabilă a mediului de afaceri antreprenorial din România.

Misiune  

Misiunea RoCredit IFN SA este aceea de a oferi soluții de finanțare viabile care să satisfacă nevoile de microfinanțare ale IMM-urilor din România în vederea dezvoltării unui mediu de afaceri competitiv atât în mediul urban cât și în mediul rural. 

Oferind sprijin financiar și servicii de consultanță de specialitate clienților și partenerilor interesați în fructificarea oportunităților de afaceri, RoCredit IFN SA se remarcă ca un jucător activ pe piața microfinanțării, fiind o opțiune de finanțare pentru IMM-urile care urmăresc obținerea rezultatelor sustenabile pe termen lung.

Valorile care ne definesc

Încredere  serviciile de creditare sunt în mod tradițional bazate pe încredere reciprocă. Încrederea stă la baza relațiilor construite în timp cu clienții și partenerii aflați în portofoliul nostru.

Profesionalism  avem standarde înalte de calitate care definesc fiecare acțiune și relaționare cu clienții și partenerii noștri.

Onestitate  soluțiile financiare propuse, într-un mod direct și transparent, vizează satisfacerea corectă a nevoilor de finanțare ale clienților noștri.

Flexibilitate  într-o piață dinamică, în continuă schimbare, suntem flexibili și adaptabili nevoilor  clienții noștri oferindu-le produse dedicate.

Promptitudine  Timpul înseamnă bani. Promptitudinea cu care tratăm fiecare solicitare a clienților noștri generează eficiență și eficacitate de ambele părți.

Principii de lucru

Parteneriatul cu clientul

Suntem aproape de clienții noștri, pentru a le oferi soluții financiare personalizate nevoilor lor de finanțare. Consultanța de specialitate oferită clienților aduce plus valoare parteneriatului nostru.

Orientare către rezultat  

Scopul microfinanțării este acela de a genera rezultate sustenabile pe termen lung prin îmbunătățirea stării de sănătate financiară a firmelor din mediul de afaceri din România. Expertiza echipei RoCredit IFN SA pe diferite domenii de activitate oferă un avantaj competitiv parteneriatului încheiat cu clienții noștri și ne conduce spre rezultatul dorit : creșterea competitivității în rândul antreprenorilor din România.

Flexibilitate și creativitate

Soluțiile optime de creditare oferite clienților noștri presupun adeseori flexibilitate în abordare. Suntem creativi în construirea unor soluții de finanțare personalizate pe nevoia clientului, luând în considerare nu doar bonitatea acestuia ci și a partenerilor săi de afaceri, bazându-ne propunerea, pe expertiza și experiența dobândită de echipa RoCredit IFN SA, de-a lungul celor 11 ani de existență.

Lucru în echipă

Succesul este mai ușor de atins când suntem o echipă. Valorile, atitudinile, competențele și comportamentul fiecăruia dintre noi sunt puse în beneficiul echipei și al clienților noștri. Utilizăm fiecare oportunitate pentru a împărtăși experiențele dobândite, pentru a ne dezvolta personal și profesional.

 

Întrebări frecvente

Aveți întrebări?

Dacă aveți întrebări, noi suntem pregătiți să răspundem!
Vezi toate
Rețele sociale

Păstrați legătura cu noi. Ne găsiți și pe următoarele rețele sociale: